Omgeving

Er op uit!

Camperplaats Landlust is gelegen in de Achterhoek. Op deze pagina treft u meer informatie aan over de directe omgeving van de camperplaats. Bent u op zoek naar een actief uitje, of wilt u weten wat er nog meer te doen is in de Achterhoek? Kijkt u dan eens op de website van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

Steden

Op een steenworp afstand van Camperplaats Landlust ligt het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. Van oudsher heeft Bronkhorst stadrechten, maar met slechts 90 inwoners heeft het de uitstraling van een dorp. Bezoek de molen, het kapelletje, of loop binnen bij één van de kleine winkeltjes en waan je weer even terug in de tijd als je door de smalle straatjes loopt.

In de directe omgeving liggen ook de Hanzesteden Doesburg en Zutphen, beide op ongeveer een half uurtje fietsen. Hier zijn veel oude gebouwen nog intact en in Zutphen is ook de oude stadsmuur nog deels te zien. Doetinchem is wat betreft gebouwen veel moderner en er zijn ruime mogelijkheden om te winkelen of op een terras te zitten. Onderweg naar Doetinchem is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het standbeeld van Normaal. Van deze bekende Achterhoekse band staat een bronzen beeld in Hummelo.

Wandelen en fietsen

De mooiste fiets- en wandelroutes zijn te vinden in de Achterhoek. Ook in de directe omgeving van de camperplaats zijn volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Bij de receptie ligt een ruim aanbod aan folders en routes. Recentelijk is er een korte wandelroute uitgezet in Steenderen aan de hand van tegels. Een greep uit het aanbod:

Horeca

In de omgeving zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. Voor een heerlijke maaltijd kunt u terecht bij restaurant Den Bremer in Toldijk. Een frietje kunt u halen bij Cafetaria Big Bread en voor een borrel kunt u naar het marktplein in Steenderen, daar vertoeft u heerlijk op het terras bij Café Heezen. Hieronder een overzicht van de horeca gelegenheden in de nabije omgeving:

Winkels

Naast de camperplaats, hebben wij ook een geschenkenhuis Beuseker. Tegenover ons zit drogisterij De Vijzel. Op loopafstand bevindt zich de Plus supermarkt voor alle dagelijkse boodschappen. Steenderen heeft nog meer winkelplezier te bieden en ook in de directe omgeving is alles te verkrijgen wat nodig is tijdens de vakantie. Hierbij een overzicht van alle winkels in de directe omgeving:

Zwembad Steenderen

Even afkoelen op een warme zomerse dag? Dat kan in het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen! Ook als het weer wat minder is kun je hier terecht, het zwembad is met 28 graden het warmste buiten zwembad van Gelderland en wordt verwarmd door de restwarmte van de nabijgelegen Aviko fabriek.

Voor meer informatie en openingstijden kunt u terecht op de website: https://www.zwembadsteenderen.nl/